Піца стала однією з найулюбленіших страв не лише в Італії, а й у всьому світі. Випічку можна купити, але краще зробити своїми руками, адже це так просто. Пропонуємо простий рецепт тіста, яке виходить м'яким та дуже смачним – з будь-якою начинкою.
У класичному варіанті піца готується на бездріжджовому тісті. Однак пишнішою і ситнішою вона вийде на здобному. Вам знадобляться такі інгредієнти:
- 200 мл теплої води;
- 350 г пшеничного борошна;
- пакетик сухих дріжджів;
- 1/2 ч. л. солі;
- 1 ч. л. цукру;
- 2 ст. л. оливкової олії.
В першу чергу потрібно приготувати опару. Для цього з'єднайте воду, цукор, дріжджі та столову ложку борошна, розмішайте та накрийте рушником. Залишіть на 15 хвилин – щоб дріжджі активувалися.
Потім додайте сіль, і головний інгредієнт – оливкову олію, яка зробить тісто ніжнішим та еластичнішим. Просійте борошно, але не вводьте його відразу. Додавайте потроху, щоб не забити тісто – воно має бути повітряним. Борошна може знадобитися трохи більше або менше від зазначеної норми.
Вимішуйте тісто до того моменту, коли воно перестане липнути до рук. Покладіть його в миску, змащену оливковою олією. Накрийте ємність харчовою плівкою та залиште на 40 хвилин. За цей час тісто збільшиться вдвічі. Розділіть його на дві частини, розкотіть до потрібної форми та сформуйте бортики.
Залишається викласти начинку, залишити на 15 хвилин, після чого відправити в духовку. Піца випікається максимум 15 хвилин за температури 180-200 градусів.
Раніше повідомлялося, як приготувати ідеальне тісто на вареники та пельмені.