Домашні пиріжки допоможуть створити за сімейним столом той затишок, який так потрібний холодними осінніми днями. Пишні, ніжні, м'які та дуже смачні – такими ми пам'ятаємо їх з дитинства. Але не завжди тісто виходить по-справжньому вдалим. Спробуйте використати кулінарну хитрість та додати особливий інгредієнт.
Зазвичай пиріжки готуються на сироватці чи кефірі. Проте досвідчені кухарі радять використати для тіста майонез. Вам знадобляться:
- 2 склянки теплої води;
- 4 склянки борошна;
- 1 ст. л. сухих дріжджів;
- 0,5 ч. л. солі;
- 3 ст. л. цукру;
- 100 г майонезу;
- олія для смаження.
- начинка.
Зараз сезон яблук, тому як начинку можна використовувати ці фрукти з цукром.
Спочатку розведіть дріжджі у теплій воді, додайте сіль, цукор та майонез. Перемішайте і потроху додайте просіяне борошно, замішуючи тісто. Накрийте його рушником і залиште на годину теплому місці.
Яблука промийте, почистіть та наріжте невеликими кубиками. Перемішайте їх із цукром. Розділіть тісто на шматочки, сформуйте кружечки, викладіть у них начинку та зліпите пиріжки.
У розігріту сковороду налийте рафіновану олію і відправте туди пиріжки. Обсмажуйте їх до золотистої скоринки.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Після смаження потрібно викласти пиріжки в миску, застелену паперовим рушником – щоб забрати зайвий жир. Смачного!
Нагадаємо про рецепт хрумких пиріжків з вишнею - як у McDonald's . Вони ідеально поєднуються з кавою та чаєм.