Today.ua

Які кімнатні квіти допоможуть швидко заснути: 4 рослини, незамінні для спальні

В боротьбі з безсонням кращими союзниками можуть стати звичайні кімнатні рослини. Їх тонкий аромат розслабляюче впливає на психіку людини, заспокоює і допомагає заснути.

Які ж квіти слід поселити на підвіконні в спальні, щоб швидко засинати і добре висипатися?

Лаванда

Придбайте невеликий кущик лаванди в горщику. Можна висадити самостійно, використовуючи куплене в магазині насіння. Не давайте рослині сильно розростатися, інакше її запах стане занадто інтенсивним, що буде негативно позначатися на здоров'ї. А ось тонкий, ледь вловимий аромат лаванди сприяє зняттю наслідків стресу, зниженняю рівня тривожності, розслабленню, нормалізації артеріального тиску.

Жасмин

Запах квітів кімнатного жасмину заспокоює нервову систему, знімає неспокій і тривожність, а також напругу в м'язах. Засинати в спальні, де красується жасмин, легко і приємно.

Сансевієрія

Тещин язик зазвичай відправляють на кухню, оскільки листя цієї рослини добре очищає повітря від шкідливих домішок. Але у сансевіеріі є ще один «плюс», вона виділяє кисень в нічний час доби. Чисте повітря, збагачене киснем, - саме те, для поліпшення якості сну.

Алое

Домашній кущ алое можна не тільки для лікування застуди використовувати, але і для поліпшення сну. Давно помічено, що в кімнаті, де росте алое, виходить швидше заснути і краще виспатися. Відбувається це з тієї причини, що рослина очищає повітря, зволожує його і цілодобово виробляє кисень.

Можливо, вам також буде цікаво дізнатися, які кімнатні рослини притягують до хати любов і щастя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ