Гострий ніж на кухні не тільки прискорює процес приготування, але й скорочує кількість порізів. Так це дійсно так. Гострий ніж – менше травм. І якщо потрібно поточити ніж, а під рукою немає спеціальних засобів, можна скористатися тим, що, напевно, є у кожного вдома.
Як заточити ніж без гаджетів?
У кожної жінки та дівчини в сумочці або косметичці є пилочка для нігтів, яка чудово підійде для того, щоб заточити ніж. Для цього найкраще брати грубу пилочку, міцно тримати її однією рукою, а другою, тримаючи ніж, проводити по поверхні. Потрібно зробити кілька рухів.
Перевернувши чашку або тарілку, ми виявимо на дні шорстку окантовку - вона досить міцна і ребриста, щоб заточити ніж. Достатньо провести кілька разів лезо по дну перевернутого посуду та сполоснути під проточною водою.
Популярні зараз
Спікер Зеленського розповів, який документ влітку передадуть Путіну
Пенсіонерам нагадали про пільги
Опубліковано топ-10 рейтингу українських університетів: чий диплом варто здобути
Напевно, кожен бачив як у кіно чи ресторані м'ясники чи шашличники точать ножі один об одного . Це не просто шоу, цей спосіб справді працює. Єдиний мінус – процес займає більше часу, ніж при використанні інших підручних засобів.
Нагадаємо, як легко і швидко відмити від плісняви гумку в пральній машинці - потрібно лише один дешевий засіб.