Today.ua

Як виглядає небезпечна для здоров'я полуниця, розповіли лікарі

На прилавках українських магазинів з'явилася стигла полуниця. Сезон дозрівання цієї смачної і корисної для здоров'я ягоди в самому розпалі. Тільки от полуниця від полуниці відрізняється, треба вміти вибирати той продукт, який не принесе шкоди організму.

Перш за все, важливо знати, що навіть сама якісна, вирощена в домашніх умовах полуничка, зберігає вітаміни протягом трьох днів після збору. Якщо ви купите ягоди тижневої давності, то запаси вітамінів і мікроелементів ви ними поповнити не зможете.

Щоб зрозуміти, наскільки свіжою є полуниця, подивіться на плодоніжку. Вона повинна бути зеленою і свіжою. Не варто навіть дивитися у бік ягід, у яких обірвані плодоніжки, стверджують фахівці.

Якщо на плодоніжці видно білі смужки, то теж відмовтеся від покупки такої полуниці, оскільки вона була вирощена із застосуванням великої кількості шкідливих хімічних речовин.

Тепер зверніть увагу на колір ягід. Чим темніше плоди, тим краще, це означає, що вони містять багато антоциана, який омолоджує організм і захищає від раку.

Віддайте перевагу ароматним ягодам, середнього розміру. Занадто велика, тверда, без запаху полуниця – це не те, чим варто ласувати в розпал полуничного сезону.

Також не варто купувати, навіть по знижці або дуже дешево, ягоди з видимими ушкодженнями, підгнилими плямами або з цвіллю. Така полуниця може викликати серйозне отруєння.

Щоб не було алергії на ягоди, їжте в день не більше 300 г полуниці.

Відзначимо, що навіть найякісніша полуниця має протипоказання. Кому варто утриматися від покупки ягід, і якої шкоди вони можуть завдати при певних захворюваннях?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ