Today.ua

Як смачно приготувати пшоно: рецепт ідеальної молочної каші з рисом та родзинками

Навариста, густа, з вершковим смаком - це все про цей рецепт каші. Готується страва з двох круп - пшона та рису, додаються родзинки, молоко та будь-який підсолоджувач. Страва виходить ситною і сподобається навіть дітям.

Пшоно-рисова каша - рецепт

За бажанням ізюм можна замінити на будь-який інший сухофрукт - курагу або чорнослив. Найкраще брати круглозернистий рис, тому що він краще розварюється.

Складові:

Спосіб приготування:

  1. Рис промити до прозорості.
  2. Родзинки залити окропом і залишити на 15 хвилин. Потім злити та промити.
  3. Пшоно залити окропом на 5 хвилин, щоб з крупи пішла вся гіркота.
  4. В антипригарну каструлю налити молоко і довести до кипіння. Додати цукор та сіль.
  5. Додаємо в молоко пшоно та рис, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 15 хвилин.
  6. Додаємо вершкове масло та родзинки. Варимо ще 5 хвилин. (Вершкове масло, родзинки та мед можна додати безпосередньо перед подачею).
  7. Вимикаємо піч і залишаємо кашу настоюватися під кришкою протягом 10 хвилин.
  8. Готову страву можна прикрасити свіжими фруктами.

Готово. Смачного.

Пропонуємо також спробувати приготувати заливний пиріг з капустою - ситний рецепт із простих продуктів до сніданку, обіду чи вечері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ