Навариста, густа, з вершковим смаком - це все про цей рецепт каші. Готується страва з двох круп - пшона та рису, додаються родзинки, молоко та будь-який підсолоджувач. Страва виходить ситною і сподобається навіть дітям.
Пшоно-рисова каша - рецепт
За бажанням ізюм можна замінити на будь-який інший сухофрукт - курагу або чорнослив. Найкраще брати круглозернистий рис, тому що він краще розварюється.
Складові:
- 500 мл молока
- 50 г рису
- 50 г пшона
- 2 ст. л. цукру чи мед за смаком
- 100 г ізюму
- сіль за смаком
- 30 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Рис промити до прозорості.
- Родзинки залити окропом і залишити на 15 хвилин. Потім злити та промити.
- Пшоно залити окропом на 5 хвилин, щоб з крупи пішла вся гіркота.
- В антипригарну каструлю налити молоко і довести до кипіння. Додати цукор та сіль.
- Додаємо в молоко пшоно та рис, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 15 хвилин.
- Додаємо вершкове масло та родзинки. Варимо ще 5 хвилин. (Вершкове масло, родзинки та мед можна додати безпосередньо перед подачею).
- Вимикаємо піч і залишаємо кашу настоюватися під кришкою протягом 10 хвилин.
- Готову страву можна прикрасити свіжими фруктами.
Готово. Смачного.
Пропонуємо також спробувати приготувати заливний пиріг з капустою - ситний рецепт із простих продуктів до сніданку, обіду чи вечері.