Виноград досить швидко псуватиметься, якщо не знати, як його правильно зберігати. Хтось залишає ягоди за кімнатної температури, хтось прибирає в темне місце, а хтось відправляє в холодильник. Але як правильно? Чи реально зберегти виноград до весни у свіжому вигляді? Спойлер – реально!
Де зберігати виноград?
Виноград буде комфортніше себе почувати в темних вентильованих приміщеннях, наприклад, чудово підійде підвал, мансарда, горище, або сарай, якщо температура там не нижче 0 і не більше 7 градусів тепла, а вологість не вище 80%.
Як зберігати виноград?
Грона винограду за допомогою прищіпок можна підвісити на мотузки. Головне, щоб вони не торкалися одне одного.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Зберігати виноград можна у ящиках після обробки. Його слід вистелити чистим крафтовим папером, а грона розкласти гребенями вгору. У такому вигляді ягоди можуть зберігатись від 1,5 до 2 місяців. Періодично виноград потрібно перебирати – якщо раптом одна виноградинка підгнила, то пліснява може перекинутися на решту врожаю.
У холодильнику при температурі від +2 до -1 грона можуть пролежати до 4 місяців. А якщо холодильник має функцію контролю вологості і її можна встановити на 90-95%, в такому випадку грона можуть зберігатися до 7 місяців.
Як зберігати виноград у холодильнику?
Викладати грона потрібно в один шар і лише у відсік, призначений для зберігання фруктів.
Відмовтеся від використання поліетиленових пакетів, адже якщо продукт не матиме доступу до повітря, він швидше зіпсується.
Краще виноград розкласти по пластикових контейнерах без кришки і відправити у відсік для фруктів.
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, як зберегти картоплю до весни у квартирі.