Today.ua

Як приготувати варені яйця без води: кулінарна хитрість

Що може бути простішим, ніж відварити яйця на салат? Однак іноді такої можливості немає – воду могли відключити, або всі конфорки на плиті зайняті, а інгредієнт для майбутнього салату потрібний тут і зараз. Спробуйте приготувати їх іншим способом – у духовці.

Усі знають, як варити яйця – достатньо занурити їх у каструлю з водою та залишити прокипіти на 10-15 хвилин. При такому способі термічної обробки в духовці шкаралупа не трісне - і білок не витіче назовні, як це буває при варінні. Насамперед потрібно дістати яйця їх холодильника і залишити на деякий час, щоб вони набули кімнатної температури. В іншому випадку вони обов'язково тріснуть у духовці.

Розігрійте духовку до 160 градусів – оптимальна температура для запікання. Розмістіть яйця на решітку або форми для кексів – кожне окремо.

Через 20 хвилин жовток залишиться рідким, через 25 – більш щільним. Якщо залишити яйця в духовці на 28-30 хвилин - вони повністю приготуються. Гарячі яйця слід акуратно помістити в ємність із крижаною водою. За кілька хвилин можна буде використовувати їх для салатів та інших страв.

Нагадаємо, що на 1 березня яйця в Україні продаються в середньому по 70,60 грн за десяток. Йдеться про продукцію від ТМ "Квочка". Десяток яєць від виробника "Ясенсвіт" коштуватиме 74,15 грн. У грудні яйця коштували 73,47 та 74,10 грн відповідно.

Раніше повідомлялося, чому яйця краще не зберігати в холодильнику – названі основні причини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ