У сучасних реаліях українці змушені підлаштовуватися під ситуацію. Систематично вимикається світло, пропадає вода та опалення. А ті, хто не має газових плит вдома, змушені запасатися різними пристроями. Але якщо немає і їх, а приготувати щось потрібно, то можна запастись гречкою.
Річ у тому, що гречка - одна з тих круп, які не потрібно варити. Її навіть необов'язково заливати окропом для приготування – вона все одно набухне і стане придатною для вживання.
Гречка без варіння – рецепт
Складові:
- Гречка
- Вода
- Сіль
- Перець
- Томатний сік
Спосіб приготування:
- Гречку заливаємо водою у співвідношенні 1 до 2 і залишаємо години на 4 набухати. Якщо ж у вас є можливість десь узяти окріп, то на приготування гречки піде лише 30 хвилин.
- Через необхідний час у гречку потрібно додати сіль та перець на смак, перемішати та влити томатний сік – кількість регулюйте на власний смак.
Готово!
Нагадаємо, досвідчені господині розповіли, який інгредієнт потрібно додати до рису, щоб він вийшов білим та розсипчастим.