Картопля в мундирі здається найпростішою стравою. Проте чи всі вміють правильно її готувати. Бульби часто розвалюються під час варіння – їх не можна нарізати на салат. Щоб овочі зберегли свою форму, потрібно додати секретний інгредієнт у воду.
Виявляється, в каструлю, де вариться картопля в мундирах, потрібно додавати звичайний соловий оцет. З ним бульби триматимуть форму і не розваряться більше, ніж це потрібно. Кулінари зазначили, що картопля, яка готується із цим консервантом, отримує так званий захисний шар. Він захищає бульби від зайвого розм'якшення, але при цьому не впливають на смакові якості.
Як правильно відварити картоплю в мундирі
Багато господинь припускаються помилки, коли варять картопля. Неважливо - в мундирах або очищений, він повинен опускатися в киплячу воду, а не заливатися холодною. У такому випадку овочі під час нагрівання віддають частину смаку "бульйону", а при попаданні в окріп зберігають максимум смакових якостей.
Щоб приготувати ідеальну картоплю у мундирах, поставте каструлю з водою на вогонь. Коли вона закипить, додайте одну або дві ложки 9% столового оцту в розрахунку на два літри води. Після цього опустіть картоплю у воду, накрийте кришкою та варіть на невеликому вогні до готовності.
Люди, які не вживають оцет, можуть замінити його лимонною кислотою із розрахунку одна чайна ложка на два літри води. Також можна використовувати лимон – дві скибочки на два літри води.
Нагадаємо, що картопля в мундирах вважається однією з найкорисніших. Вона зберігає вітаміни та мінерали, не буде надто жирною та калорійною. Таку страву можна їсти навіть тим, хто на дієті.
Оптимально поєднувати в раціоні картопля не лише з білками, а й з вуглеводами. Оптимальними добавками стануть м'ясо, риба, гриби чи яйця, а також салат зі свіжих чи квашених овочів.
Раніше повідомлялося, як приготувати смажену картоплю, як у ресторані. Смак страви покращить кулінарна хитрість.