Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити спагетті. Але частіше буває так, що страви виходить або дуже багато або недостатньо, щоб усім вдалося наїстись. Досвідчені шеф-кухарі поділилися лайфхаком, як легко та просто відміряти правильну порцію на одну людину.
Як правильно відміряти одну порцію спагетті на людину?
Італійська паста дуже вподобала українцям. Вдома ми готуємо спагетті з соусом бешамель, з курочкою та грибами, морепродуктами та м'ясом Болоньєзе. І щоб не переводити продукт і не довелося нічого викидати, (з огляду на те, в який час ми живемо, це справжній гріх), важливо вміти правильно відміряти порцію на людину.
Варто відварювати макарони не за грамами, а в діаметрі. Для цього нам знадобиться монета.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
За словами Елізабет Атіа, британського фуд-блогера, порцію спагетті на одну людину можна легко відміряти за допомогою монети в 1 пенні.
"Звичайна порція спагетті повинна легко заповнити простір монети в один пенні. Вона важить приблизно 70-80 г сушених або 100-110 г свіжих макаронів на людину", - каже фуд-блогер.
1 пенні еквівалентний 25 українським копійкам, і в діаметрі становить 20,8 мм.
Виймаючи макарони з пачки, тримайте їх у кулаку; з міркувань харчової гігієни, не притуляйте спагетті до копійки, а тримайте зовсім поряд, вимірюючи діаметр. Відміряйте стільки "кулачків" макаронів, скільки людей плануєте годувати.
Спагетті Карбонара - рецепт
Складові:
- 200 г спагетті
- 150 г бекону
- 150 мл 20% вершків
- 30 г пармезану
- 2-3 зубчики часнику
- рослинна олія
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
Спосіб приготування:
- Бекон дрібно нарізати.
- Часник видавити через прес чи дрібно нарізати.
- На сковороді розігріти олію та обсмажити часник.
- Додати бекон і добре обсмажити.
- Сир натерти на великій тертці.
- Жовтки відокремити від білків, посолити, поперчити та збити. Додати вершки та тертий сир – перемішати.
- Спагетті відварити та злити воду.
- Макарони викласти в сковороду, залити яєчно-вершковим соусом і перемішати.
- Готувати кілька хвилин.
- Зверху посипати пармезаном та подавати до столу.
Готово. Смачного!
Нагадаємо, досвідчені господині назвали три найкращі способи легко та швидко почистити рибу, щоб не летіла луска.