Today.ua

Як посмажити пишні оладки без зайвої олії: основні кулінарні секрети

Оладки часто виходять занадто жирними. Дієтичною цю страву на сніданок назвати не можна. Однак можна зробити її більш апетитною та менш калорійною. Досвідчені кулінари розкрили секрети приготування ситних та недорогих ласощів.

Оладки у перекладі з давньогрецької мови означають "масло". Вони готуються з дріжджового тіста і обсмажуються на сковороді – на олії. Але надто жирна їжа не є корисною для здоров'я. Можна зробити так, що борошняні вироби вбиратимуть мінімум масла.

Температура

Не секрет, що оладки готуються на кефірі. Але його потрібно трохи підігріти перед початком роботи. Це пов'язано з тим, що сода краще взаємодіє із теплою, а не холодною рідиною. А якщо взяти продукт безпосередньо із холодильника, не варто чекати, що вироби вийдуть пишними, як пух.

Час

Змішавши інгредієнти, не варто поспішати зі смаженням. Тесту потрібно трохи відпочити. Дайте йому спокій хвилин на 20.

Перемішування

Після закінчення зазначеного часу не слід перемішувати тісто. Набирайте його порційно і обсмажуйте оладки.

Консистенція

Важлива і консистенція тісто – воно має вийти досить густим. В ідеальному варіанті воно повільно спадає з ложки, а не тече, як у випадку з млинцями.

Смаження

Візьміть сковороду з антипригарним покриттям і налийте в неї олію - виключно рафіновану. Обсмажуйте оладки на середньому вогні. Коли на поверхні з'являться дірочки – настав час перевертати вироби на інший бік та накрити кришкою.

Нагадаємо, який інгредієнт замінить в оладках цукор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ