М'ясо та рибу можна посмажити без зайвої олії та на звичайній сковороді. При цьому продукти не пригорять навіть під час використання старого посуду без антипригарного покриття. Є як мінімум 2 кулінарні хитрощі, які допоможуть упоратися із завданням.
Пергамент для випічки
Якщо під рукою пекарський папір, вважайте, що проблему вирішено. Візьміть пергамент і розріжте його на шматочки потрібного розміру - прямокутники або квадрати. Змастіть їх тонким шаром рослинної олії та посипте улюбленими спеціями.
М'ясо потрібно заздалегідь відбити, викласти його на один край паперу так, щоб можна було накрити зверху другим. Таким чином виходять своєрідні конверти.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Потрібно добре розігріти сковорідку, викласти "упаковане" м'ясо і обсмажити із двох сторін. Достатньо буде по 5-7 хвилин для кожної. При цьому сковорідку нічим не потрібно змащувати.
Аналогічна технологія підійде для риби. Однак її бажано спочатку посолити, поперчити, посипати коріандром чи іншими спеціями за смаком. І тільки після цього "загортати" до пекарського паперу. До речі, так само м'ясо і рибу можна запікати в духовці.
Тефлоновий лист
Як варіант можна використовувати багаторазовий тефлоновий лист. Такий виручить господиню навіть із найстарішою сковородою без будь-якого антипригарного покриття. На цьому листі можна посмажити м'ясо, рибу, омлет чи просто розігріти готові страви.
Нагадаємо, як посмажити без зайвої олії деруни: є одна кулінарна хитрість із секретним інгредієнтом.