Смажена картопля – проста, доступна і смачна страва. Але далеко не завжди вдається отримати хрумкий гарнір з золотистою скоринкою. Є секрети приготування картоплі, які знають далеко не всі.
Секрети підготовки овочу
Картопля під час термічної обробки може розвалюватися, особливо якщо в ній багато крохмалю. Тому досвідчені кухарі рекомендують замочити очищену і нарізану картоплю у воді. 20 хвилин буде достатньо для того, щоб під час смаження коренеплід не перетворився на пюре.
Вимочену картоплю не можна відразу відправляти в сковороду з олією. Потрібно промокнути його паперовим рушником або залишити в ситі, щоб прибрати зайву вологу і при смаженні відразу почала утворюватися рум'яна скоринка. В іншому випадку картопля пригорятиме.
Особливості смаження картоплі
Важливо обрати якісну рослинну олію – рафіновану та без запаху. Перші 5-7 хвилин потрібно смажити картоплю на сильному вогні, а потім перевернути овоч для рівномірного приготування з усіх сторін.
Потім потрібно зменшити вогонь і продовжити готувати. Не слід накривати сковорідку кришкою, інакше хрусткою картопля точно не буде. Кілька разів перемішайте її, але не соліть. Інакше вона вбере в себе більше олії, ніж потрібно, і стане пухкою.
Сіль, перець та інші спеції, зелень та часник потрібно додавати за кілька хвилин до готовності. Так аромати краще збережуться і картопля стане більш апетитною.
Нагадаємо, як смачно приготувати картоплю по-селянськи у духовці. Страва виходить нежирною та з золотистою скоринкою, як на сковорідці. При цьому вона буде точно кориснішою за смажену.