Today.ua

Як підвищити імунітет проти коронавіруса – поради вчених з Великобританії

Британський вчений, професор імунології Манчестерського університету Шина Крукшенк рекомендує зміцнювати імунітет правильним харчуванням і здоровим способом життя.

Професор Арне Акбар, глава Британського товариства імунологів, радить збагатити раціон продуктами, багатими клітковиною, а також частіше вживати в їжу кисломолочні продукти. Цей комплекс заходів допоможе поліпшити стан мікрофлори кишечника, яка і формує нашу імунну систему.

Їзда на велосипеді, робота на садовій ділянці, прогулянки на свіжому повітрі вітаються, запевняє Арне Акбар. Фізичні навантаження повинні бути регулярними і тривалими, не менше 2,5 годин на день.

Особливо слід потурбуватися про свою фізичну форму людям старшим 40-50 років, для яких спалах коронавіруса несе найсерйознішу загрозу. Дослідження, проведене вченими Бірмінгемського університету і Лондонського Королівського коледжу, показало, що імунна система любителів велопрогулянок віком 55-79 років, які не палять, аналогічна імунітету молодих людей.

Крім того, британські вчені з'ясували, що алкоголь стрімко руйнує захисні сили організму. На час пандемії коронавіруса про вечірки краще забути.

Шина Крукшенк і Арне Акбар сходяться на думці, що якщо ви дбаєте про своє харчування і ведете активний і здоровий спосіб життя, то коронавірус вам не страшний. Максимум, що вам загрожує при зараженні, – це кілька днів нездужання, без прояву тяжких симптомів. За цей час імунна система повністю знищить в організмі вірус, а також сформує на нього ефективну відповідь, що в майбутньому захистить вас від захворювання.

Ну і, звичайно ж, не варто забувати про гігієну. У будь-якому випадку краще перестрахуватися, ніж недострахуватися. Проводьте дезінфекцію, частіше мийте руки, полощіть рот і горло після відвідування громадських місць.

Нагадаємо, раніше лікарі розповіли про щеплення, які, як виявилося, захищають від зараження коронавірусом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ