Доїдаючи рибу з консерви більшість з важким серцем виливають олію із залишками філе в раковину. Деякі "гурмани" вимочують рідину шматком хліба, але чи можна так робити?
Враховуючи, що вживання чистої олії – це величезна та калорійна доза жиру, при попаданні в організм може викликати дискомфорт, здуття та діарею. Однак це не означає, що цей продукт не можна використовувати у кулінарії. Дуже навіть можна, якщо знати як.
Як можна використовувати олію з консервів?
Деякі господині пускають олію з консерви далі в готування. Наприклад, смажать на ньому яєчню, заправляють салати, поливають їм картоплю.
Олія з консервів відмінно підійде як заправка для салату "Цезар" з креветками та анчоусами. Для цього потрібно 1 ч. л. олії змішати з лимонним соком та гірчицею.
На олії з-під рибної консерви можна посмажити рибу, що тільки посилить її смак, або яєчню, від чого вона набуде несподіваного смаку.
Масло можна заморозити у формі для льоду, і при необхідності додавати в страви та супи.
Смачно буде додати олію з-під консервів у макарони чи пасту. Для цього масло потрібно змішати з водою та лимонним соком.
Нагадаємо, шеф-кухарі назвали три інгредієнти, які допоможуть зберегти яскраво-червоний колір борщу.