Багато хто полюбив панкейки за їхні відмінності від звичних оладок. Вони схожі, але виходять більш об'ємними та менш жирними. Йдеться про американських млинців зі смаком бісквіту, які без олії обсмажують на сковороді. Названо головні помилки у приготуванні десерту, який можна безнадійно зіпсувати.
Основа для тіста на панкейки – збиті білки. Щоб вироби вдалися, потрібно обов'язково просіяти борошно. У випадку з традиційними оладками та млинцями це не критично.
Вироби готуються з молока, борошна, олії, яєць, цукру, дрібки солі та соди. Помилка недосвідчених господарок – використання охолоджених інгредієнтів. Вони мають бути кімнатної температури, а молоко слід трохи підігріти перед введенням у тісто.
Також слід звернути увагу на черговість додавання компонентів. Спочатку потрібно змішати між собою рідкі, потім окремо сухі, після чого з'єднати їх між собою.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Ще один спосіб зіпсувати панкейки - довго возитися з тістом. Не можна використовувати міксер – вироби вийдуть жорсткими, як гумові. Яйця можна збити, але решту інгредієнтів слід просто акуратно перемішувати силіконовою лопаткою.
Соду краще замінити розпушувачем. Якщо його під рукою немає – полийте соду не оцтом, а кількома краплями лимонного соку.
Готове тісто треба використовувати одразу після приготування, інакше воно опаде. Чим швидше вдасться посмажити панкейки, тим більш пишними і ніжними вони вийдуть.
Важливо не додавати начинку безпосередньо у тісто. Горіхи, шоколад чи ягоди змінять його структуру. Якщо вирішили додати начинку, тоді налийте на сковороду частину тіста, зачекайте, доки воно схопиться, додайте начинку і закрийте ще однією порцією тіста.
Смажте панкейки на сухій розігрітій сковороді під кришкою і на середньому вогні. В іншому випадку вони не збільшаться в об'ємі і не пропечуться.
Нагадаємо, як приготувати на сніданок фруктові панкейки на кефірі - за простим рецептом.