Відварений буряк не завжди виходить яскраво-бордовим і смачним. Звичайно, багато залежить від сорту та якості овочу. Проте буряк буде вдалішим, якщо використовувати кулінарні хитрощі під час його приготування.
Буряк – дуже корисний овоч, із якого взимку можна приготувати багато страв. Важливо й те, що він недорогий, на відміну більшості інших продуктів, із яких готують вітамінні салати.
Овоч можна швидко приготувати в каструлі, мікрохвильовій печі, мультиварці або духовці. Він буде смачнішим, якщо запекти його, а не відварювати. При цьому в ньому залишиться більше корисних речовин. Добре вимийте буряки, після чого загорніть у фольгу і поставте на деко. Розігрійте духовку до 180 градусів та залиште на 40-50 хвилин. Час залежатиме від того, наскільки буряки крупні.
Якщо варите буряк у воді, він може втратити колір. Не можна відрізати хвостик лише після приготування. В іншому випадку сік витече, а коренеплід стане блідим і водянистим.
Смак овочу стане яскравішим, якщо додати у воду трохи цукру. А ось солити його у процесі термічної обробки не варто. Краще додати сіль в кінці приготування.
Нагадаємо, як швидко та смачно приготувати буряк по-корейськи.