Пельмені та вареники, приготовлені вдома, виходять набагато смачнішими, ніж магазинні. Стало відомо, як замісити ідеальне тісто, яке удосконалить секретний інгредієнт.
Більшість господинь використовує у якості компонента для тіста на пельмені та вареники воду. Відомий кулінарний блогер Аліна FooDee порадила замінити її на молоко.
Інгредієнти
- 2,5-3 склянки пшеничного борошна;
- 1/3 склянки молока;
- 1/3 склянки води;
- яйце;
- 1 ч. л.олії;
- 1 ч. л. солі без гірки.
Приготування тіста на пельмені та вареники
Спочатку потрібно просіяти борошно, щоб воно стало повітряним. Змішайте в склянці яйце, молоко і воду, потім додайте олію та сіль.
Влийте рідину в борошно і замісіть м'яке тта еластичне тісто. Воно має бути досить тугим, щоб майбутні вироби розвалювалися при варінні, добре тримали форму і ідеально доповнювали начинку.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Аліна погоджується з шеф-кухарями, які рекомендують перед використанням будь-якого тіста дати йому трохи відпочити. У випадку з тістом для пельменів та вареників буде достатньо 30 хвилин.
Як смачно приготувати пельмені
Для начинка для пельменів можна використати 400 г фаршу, 50-70 мл дуже холодної води, 150 цибулі, сіль та перець за смаком. Інгредієнти слід перемолоти через м'ясорубку. Потім скачайте зі шматка тіста джгут діаметром близько 2 см, наріжте його на шматочки. З кожного розкотіть коржик, викладіть по чайній ложці начинки та сформуйте пельмень.
Щоб прискорити процес, використовуйте пельменницю. Вироби можна заморозити у пакетах для зберігання – і у потрібний момент порадувати близьких смачним обідом чи вечерею.
Нагадаємо, раніше повідомлялося про вдалий рецепт тіста на пиріжки.