Якщо правильно запекти картоплю в духовці, то картоплю фрі більше купувати не захочеться. Але як же приготувати запечену картоплю, щоб вона була в міру хрусткою, не сухою, але і не сирою всередині? Швидше записуйте рецепт з повним розкриттям секретів від шеф-кухарів!
Найсмачніша запечена картопля в духовці
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 6 - 7 ст. л. рослинної олії без запаху
- Сіль і перець — за смаком
- Сушені пряні трави
Секрети приготування:
Для початку потрібно почистити і промити картоплю. Наріжте картоплю брусочками або часточками. Складіть в каструлю і залийте водою.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Поставте ємність на плиту, на середньому вогні доведіть до кипіння, варіть близько 15 хвилин, до напівготовності. Потім необхідно зняти каструлю з плити, воду злити. Картоплю відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва волога.
Змішайте в невеликій мисочці рафіновану олія, сіль, перець, сушений кріп, петрушку або інші трави. Ретельно перемішайте.
Пересипте картоплю у велику миску, залийте олією зі спеціями. Перемішайте, щоб кожна скибочка картоплі була просякнута ароматною сумішшю з усіх боків.
Деко застеліть пекарським папером, рівномірно розподіліть картоплю. Запікайте 10 хвилин при температурі 200 градусів. Потім накрийте форму листом фольги і запікайте при 250 градусах ще хвилин 5 - 7.
Подавайте запечену картоплю з будь-яким соусом або як гарнір до м'ясних страв і овочевих салатів.
Приємного апетиту!
Для любителів хрусткої картоплі пропонуємо ще один рецепт: картопля, запечена в «рукаві» - відмінний варіант бюджетного обіду або вечері для всієї родини.