Хліб за 30 хвилин: рецепт ароматної домашньої випічки нашвидкуруч

Автор: Леся Ловіцька

Ароматний, повітряний, смачний та корисний хліб можна приготувати в домашніх умовах. Цей рецепт сподобається господиням - він простий, випічка буде готова всього за 30 хвилин. А головне, що вона готується без дріжджів, яких багато хто уникає в раціоні.

Хліб за 30 хвилин: рецепт ароматної домашньої випічки нашвидкуруч  - today.ua

Хліб у торгових мережах дорожчає щодня, а якість часом залишає бажати кращого. Він швидко засихає і пліснявіє. Спробуйте приготувати хліб своїми руками. Щоб випічка вийшла максимально вдалою, бажано використовувати різні види борошна.

Вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 150 г цільнозернового борошна;
  • 25 г пшеничного борошна;
  • 25 г житнього борошна;
  • 25 г гречаного борошна;
  • 2 ч. л. солі без гірки;
  • 2 ч. л. соди;
  • склянка кефіру;
  • яйце;
  • кунжут або насіння льону.

Насамперед змішайте різні види борошна і підігрійте кефір. Він не повинен бути гарячим – достатньо кімнатної температури. Додайте в нього яйце, соду та сіль, після чого розмішайте, щоб вони розчинилися.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Хліб за 30 хвилин: рецепт ароматної домашньої випічки нашвидкуруч

У миску з мукою потрібно поступово вливати кефір і перемішувати компоненти. Замісіть тісто та сформуйте з нього колобок.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть лист рафінованою рослинною олією і відправте на нього майбутній хліб. Зробіть зверху надріз і посипте насінням льону або кунжутом.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Випікайте домашній хліб 25 хвилин. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати хліб без замісу – лише із чотирьох інгредієнтів.

Головне