Today.ua

Хачапурі по-мегрельськи: рецепт закритого грузинського пирога від шеф-кухаря

Хачапурі – одна з найпопулярніших страв грузинської кухні. Цей смачний закритий пиріг знають і люблять у різних куточках земної кулі. Приготуйте і ви пікантний та ароматний хачапурі по-мегрельськи.

Хачапурі по-мегрельськи?

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

Воду змішати з молоком і підігріти до теплого стану. Додати дріжджі, перемішати. Дати постояти, поки утвориться пінна «шапка».

Борошно, сіль і цукор перемішати, влити рідину з дріжджами. Замісити тісто, додавши розтоплене вершкове масло і 2-3 ложки рослинної олії.

Скачати тісто в кулю, покласти в миску, накрити рушником і залишити в теплому місці.

Тісто ще раз перемісити, розкачати в круглий коржик. В середину викласти тертий сир, залишивши п'яту частину для посипання. Краї тіста злегка розтягнути і закріпити в центрі, намагаючись випускати бульбашки повітря.

Ще раз розкачати тісто до товщини 1,5 – 1,8 див. Змастити збитим жовтком, посипати сиром, що був відкладений.

Запікати при 230 градусах Цельсія протягом 15 хвилин до золотистого кольору.

Приємного апетиту!

Якщо вам захочеться хачапурі до сніданку, то приготуйте його з сиром за лічені хвилини. Для цього пирога не знадобляться дріжджі і возитися з тістом не доведеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ