Хачапурі – одна з найпопулярніших страв грузинської кухні. Цей смачний закритий пиріг знають і люблять у різних куточках земної кулі. Приготуйте і ви пікантний та ароматний хачапурі по-мегрельськи.
Хачапурі по-мегрельськи?
Інгредієнти:
- 500 г борошна
360 мл суміші води і молока в пропорції 1:1
150 г бринзи або моцарели
150 г сиру сулугуні
1 жовток
1 ч. л. дріжджів
50 г вершкового масла
1 ст. л. цукру
Сіль за смаком
Рослинна олія для смаження
Спосіб приготування:
Воду змішати з молоком і підігріти до теплого стану. Додати дріжджі, перемішати. Дати постояти, поки утвориться пінна «шапка».
Скачати тісто в кулю, покласти в миску, накрити рушником і залишити в теплому місці.
Тісто ще раз перемісити, розкачати в круглий коржик. В середину викласти тертий сир, залишивши п'яту частину для посипання. Краї тіста злегка розтягнути і закріпити в центрі, намагаючись випускати бульбашки повітря.
Ще раз розкачати тісто до товщини 1,5 – 1,8 див. Змастити збитим жовтком, посипати сиром, що був відкладений.
Запікати при 230 градусах Цельсія протягом 15 хвилин до золотистого кольору.
Приємного апетиту!
Якщо вам захочеться хачапурі до сніданку, то приготуйте його з сиром за лічені хвилини. Для цього пирога не знадобляться дріжджі і возитися з тістом не доведеться.