Зараз, коли так багато грибів – їх можна самостійно назбирати у лісі, чи сходити на ринок, де прилавки ломляться від різноманітності, гріх не приготувати щось грибне. Для цього відкритого пирога підійдуть будь-які гриби, а результат абсолютно нікого не залишить байдужими. Рекомендовано вживати його холодними осінніми вечорами.
Грибний тарт – рецепт
В оригінальному рецепті українського фудблогера використовувалися печериці, гливи, цибуля порей, бездріжджове заморожене тісто та козячий крем-сир. Але взяти можна абсолютно будь-які гриби, цибулю та крем-сир.
Під час смаження грибів особливого смаку та аромату додасть трохи червоного вина. Грають у цьому рецепті гілочки свіжого чебрецю, але можна використовувати суху приправу, а також мускатний горіх.
Складові:
- Листкове тісто
- Гриби
- Цибуля
- Крем-сир
- Твердий сир
- Червоне вино
- Сіль на смак
- Мускатний горіх
- Чебрець
- Яйце
- Улюблена зелень
Спосіб приготування:
- Гриби вимиваємо, видаляємо гілочки та бруд і нарізаємо довільно.
- Дрібно нарізаємо цибулю.
- Гриби відправляємо на розігріту сковороду, солимо, перчимо, додаємо мускатний горіх та чебрець. Трохи обсмажуємо та додаємо цибулю. Коли овочі будуть майже готові, додаємо трохи вина.
- Тісто розкочуємо в пласт завтовшки до 5 міліметрів, переносимо на лист, застелений пергаментним папером.
- Відступаємо приблизно на сантиметр від країв і робимо надрізи по контуру, але не прорізаємо до кінця – це потрібно для того, щоб піднялися борти.
- Виделкою робимо дірочки в тісті, зверху намазуємо крем-сир і викладаємо гриби.
- Перебиваємо яйце і змащуємо їм борти тарта.
- Забираємо в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо приблизно 35 хвилин - залежно від духовки, часу може знадобитися більше або менше. У готового пирога мають бути підрум'янені борти.
- Готовий пиріг присипаємо натертим пармезаном чи будь-яким іншим сиром, а також прикрашаємо улюбленою дрібно нарізаною зеленню.
Подивитися цю публікацію в Instagram
Готово! Смачного!
Пропонуємо вам також спробувати приготувати шоколадний пиріг на сковороді – неймовірно смачний десерт нашвидкуруч.