Від запасів гречки ломляться полиці в шафах багатьох людей. Не варто їм там залежуватися. Давайте приготуємо смачну і розсипчасту гречану кашу, яка не тільки наситить організм, але і допоможе поправити здоров'я, оскільки збереже всі свої корисні властивості.
Розсипчаста гречана каша: рецепт
Інгредієнти:
- 1 склянку гречки
- 2 склянки очищеної води
- 1 ч. л. солі
- 2 ст. л. оливкової олії
Спосіб приготування:
Для початку крупу переберіть, щоб в ній не залишилося неочищених чорних зерняток, дрібного сміття і камінчиків.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Потім промийте гречку під проточною водою.
Пересипте промиту крупу в каструлю, залийте холодною водою. Поставте на плиту і накрийте кришкою.
Доведіть до кипіння на середньому вогні, потім посоліть кашу. Знову накрийте кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму.
Варіть гречку приблизно 15-20 хвилин Вода повинна повністю вбратися в крупу.
Влийте оливкову олію і перемішайте кашу. Дайте їй ще потомитися під кришкою хвилин 5 і можна вимикати вогонь.
Подавати до столу відразу ж. Така каша наситить організм корисними мікроелементами і вітамінами, покращує травлення і зміцнить імунітет.
Приємного апетиту!
Не забудьте дізнатися, що відбувається з людським організмом, якщо їсти гречку кожен день. Особливу увагу зверніть на можливі обмеження і протипоказання. В іншому випадку, негативного ефекту не уникнути!