«Хорьятики» або «Сільський» - так називається ця знаменита в усьому світі страва зы свіжих овочів з додаванням оливок і сиру Фета. Грецький салат готується легко і швидко, але треба знати деякі секрети.
Грецький салат – класичний рецепт
Інгредієнти:
- 2 свіжих огірка
4 помідора
1 зелений болгарський перець
1 цибулина
1 банка консервованих оливок
Оливкова олія
Сухий орегано
200 г сиру Фета
Огірки вимити, очистити від шкірки і нарізати кружечками, товщиною 1 – 1,2 см.
Сир Фета нарізати великим кубиком, а можна зробити, як справжні греки, залишити його цілим.
Справжній грецький салат укладається в глибокий салатник шарами. На дно покладіть огірки. Потім помідори і перець. Посипте цибулею і сухим орегано. Далі покладіть кубики або один цілий шматок сиру Фета.
Тепер салат можна посолити і поперчити за смаком, полити оливковою олією і прикрасити великою кількістю оливок.
Приємного апетиту!
Спробуйте також приготувати салат «Олів'є» по-новому. У весняному варіанті цього популярного новорічного страви змінені деякі інгредієнти. В результаті, салат набуває абсолютно неповторний смак і стає низькокалорійним.