Today.ua

Яловичина з яблучним соком: лікарі назвали продукти, які підвищують гемоглобін у крові

Зниження рівня гемоглобіну в крові людини настає в результаті того, що в організмі погано засвоюється залізо. Відбуватися це може по цілому ряду причин, виявити які здатний тільки досвідчений лікар на підставі результатів аналізів. Самолікування часто призводить тільки до погіршення стану.

Щоб проблем з рівнем гемоглобіну в крові не виникало, лікар-дієтолог Оксана Скиталінська рекомендує на регулярній основі включити в меню певні продукти харчування.

Так, за словами медика, в раціоні людини повинні бути присутні продукти, багаті гемовим залізом. До таких належать, насамперед, печінка, яловичина.

Але важливо розуміти, що якщо вживати в їжу яловичину і печінку, наприклад, з молочними продуктами або запиваючи чаєм, то гемоглобін таким чином підвищити не вдасться. Як розповіла Оксана Скиталінська, кальцій і таніни, які містяться в молоці і чаї, перешкоджають засвоєнню заліза.

Щоб цього не відбувалося, дієтолог радить вживати в їжу страви з яловичини і печінки, бажано у вигляді паштету, разом з відваром шипшини, ягодами смородини, запиваючи яблучним або апельсиновим соком.

Нагадаємо, раніше дієтологи назвали кілька страв, які не варто вживати в їжу дорослим людям. Лікарі рекомендують залишити ці кашки для дитячого харчування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ