Today.ua

“Готуємо теплі шкарпетки“: синоптик попередила про різке похолодання в Україні

Погода в Україні кардинально зіпсується. Циклон Gizela, який розбушувався в північних регіонах Європейського континенту, зачепить і Україну. Вже 12 березня в більшості областей різко похолодає.

Атмосферний фронт принесе на територію України дощі, вітер, зниження температури аж до заморозків. Розповіла в прогнозі погоди народний синоптик Наталка Діденко.

У східних областях України 12 березня 2020 року пройдуть дощі. Також опади можливі і на Заході країни.

По всій території держави буде дути сильний поривчастий вітер.

У Києві Наталка Діденко опадів не прогнозує. Повітря прогріється до +14 градусів 12 березня, але до вихідних очікуються морози. У зв'язку з цим синоптик радить до найближчого уїк-енду готувати "теплі, веселі шкарпетки" не тільки киянам, але й жителям інших населених пунктів країни.

Зазначимо, що після теплої зими багато європейських метеорологів побоювалися серйозного погіршення погодних умов навесні. Однак суттєвого похолодання до мінусових температур не сталося. Замість цього на континент обрушуються шторми один за одним. Тільки-тільки почав вщухати Флора, як слідом за ним прийшов Gizela. Проливні дощі стали причиною підвищення рівня води у водоймах, причому ситуація має тенденцію до погіршення.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що в Україні очікується рекордно тепла і посушлива весна в 2020 році. Синоптики побоюються, що це стане причиною катастрофічних неврожаїв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ