Голубці – смачна та дуже поширена страва не лише в Україні, а й далеко за її межами. У Туреччині їх готують трохи інакше. Спробуйте урізноманітнити меню заморською стравою, яка мало кого залишить байдужим.
Традиційні голубці по-турецьки готуються з курячим чи яловичим фаршем, оскільки у цій країні багато хто не їсть свинину. Перед тим, як відправити вироби тушкуватися, вони спочатку обсмажуються на олії.
Головне, чим відрізняються турецькі голубці від українців – розмір. Вони дрібніші і їхня форма - ближча до квадратної. Цибулю для фаршу нарізають крупно, а також додають гострий перець, паприку та кмин.
Вам знадобляться:
• капуста;
• 600 г фаршу;
• 2 ч. л. солі;
• 100 г булгуру;
• 200 г рису;
• яйце;
• 2 цибулини;
• 4 ст. л. рослинної олії;
• 3 ст. л. панірувальних сухарів;
• 4 з. часнику;
• спеції за смаком;
• петрушка.
Соус:
- 3 склянки води;
- 2 зуби. часнику;
- 2 ст. л. томатної пасти;
- дрібка перцю чілі;
- 1 ч. л. солі.
Фарш потрібно з'єднати з нарізаною цибулею, часником, петрушкою та сухарями. Додайте яйце, олію і добре перемішайте.
Капустяне листя слід розм'якшити - проварити в окропі, щоб воно легко відставало від качана. Відріжте жорстку частину листя.
Відваріть рис із булгуром до напівготовності. Змішайте крупи із фаршем.
У сковороді з антипригарним покриттям треба обсмажити сформовані голубці на олії. Потім викладіть вироби у форму для запікання.
Приготуйте соус і залийте їм голубці по-турецьки. Запікайте їх 50 хвилин при температурі 200 градусів. Під час подачі можна посипати страву зеленню. Смачного!
Нагадаємо, які інгредієнти потрібно додати в начинку для голубців, щоб вони вийшли соковитішими і смачнішими.