Голубці як у ресторані: які інгредієнти додати до страви для соковитості та кращого смаку

Автор: Леся Ловіцька

Голубці можна приготувати як у ресторані та навіть смачніше, якщо знати деякі кулінарні хитрощі. Страва вийде ще соковитішою і заграє новими відтінками смаку. Звичний рис замінить булгур, а свинину – індичатина.

Голубці як у ресторані: які інгредієнти додати до страви для соковитості та кращого смаку - today.ua

Складно переоцінити смак голубців, які стали одним із найулюбленіших частування як у будні, так і на свято. Цю страву не можна назвати швидкою, але тара часу точно буде компенсована. Спробуйте приготувати голубці із інгредієнтами, які змінять звичний смак.

Вам знадобляться:

  • білокачання капуста;
  • булгур;
  • фарш з індички;
  • цибуля;
  • морква;
  • часник;
  • вершки чи сметана;
  • томатна паста чи соус;
  • сіль та спеції;
  • рослинна олія;
  • зелень.

Насамперед відваріть булгур у підсоленій воді. Паралельно пропарити капусту. Можна відправити її в мікрохвильову піч, а можна відварити в каструлі, знімаючи листя в міру приготування.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Чоловіки “штурмують“ ТЦК після ухвалення закону про мобілізацію: усі не встигнуть оновити свої дані

Наріжте цибулю дрібними кубиком, а моркву натріть на тертці. Частину цибулі з'єднайте з фаршем, щоб він став соковитішим, а другу частину – відправте смажитися на олії разом з морквою.

Коли булгур охолоне, додайте до нього дрібно нарізану зелень та засмажку. Посоліть, посипте спеціями та перемішайте до однорідності.

З листя капусти потрібно зрізати грубі ділянки, загорнути начинку та сформувати голубці. У казан, де гаситимуться голубці, слід налити трохи рослинної олії і покладе туди вироби.

Голубці як у ресторані: які інгредієнти додати до страви для соковитості та кращого смаку

В окрему ємність змішайте вершки або сметану, воду і томатну пасту або соус. Збийте заливку блендером, після чого полийте нею голубці.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Голубці потрібно нудити під кришкою приблизно годину на середньому або маленькому вогні. Під час подачі полийте сметаною або кетчупом. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати капусту для голубців без варіння – овоч можна розм'якшити трьома простими способами.