Швидко і смачно нагодувати сім'ю не якими-небудь макаронами, а ніжними та смачними голубцями – цілком реальна задача. Головне, щоб рецепт був правильним!
Голубці з пекінської капусти
Інгредієнти:
- 350 г курячого фаршу
1 пекінська капуста
0,5 склянки кіноа
1 морква
1 болгарський перець
1 цибулина
2 ст. л. томатної пасти
1 ч. л. улюблених спецій
Рослинна олія
Спосіб приготування:
Зерна кіноа промити, засипати в каструльку. Залити 1 склянкою холодної води і поставити на невеликий вогонь. Варити до готовності. Коли кіноа звариться, промити в холодній воді і залишити в друшляку, щоб стекла зайва волога.
Овочі очистити від шкірки, болгарський перець – від насіннєвої плодоніжки. Промити і обсушити. Нарізати дрібним кубиком, моркву можна натерти на тертці.
У великій сковороді з товстим дном розігріти пару ложок рослинної олії, всипати цибулю, коли вона стане прозорою, додати моркву і перець. Обсмажувати протягом 5 хвилин, покласти томатну пасту, приправи, сіль за смаком. Готувати, помішуючи, близько 10 хвилин.
Качан капусти розібрати на листя. Обрізати товсті прожилки, які пропустити через м'ясорубку і додати до фаршу.
Підготовлені листочки по черзі опустити в киплячу воду на 1 хвилину і викласти на чисте х/б рушник.
Візьміть остиглий капустяний листок, на більш товстий край покладіть пару ложок м'ясного фаршу, загорніть конвертиком і покладіть в каструлю або сотейник.
Коли все листя капусти буде нафаршироване і складене в каструлю, залити водою, щоб вона трохи не покривала верхній шар голубців.
Варити на помірному вогні після закипання хвилин 5. Готові голубці перекласти на велике блюдо, прикрасити соусом або сметаною і можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Якщо сметани під рукою не виявилося, спробуйте приготувати дивно смачний і ароматний італійський соус бешамель. Рецепт класичного соусу простий і не вимагає великих витрат.