Бешамель своїми руками: класичний рецепт знаменитого італійського соусу

Автор: Шевченко Лилия

Бешамель – соус дивовижний, він може в багатьох стравах замінити шкідливий майонез. Його використовують у приготуванні лазаньї, сендвічів, яєць по-флорентійськи, різних запіканок, подають до картоплі і макаронних виробів. Приготувати цей ароматний і ніжний соус дуже просто, його навіть можна зробити багато і заморозити.

Бешамель своїми руками: класичний рецепт знаменитого італійського соусу - today.ua

Бешамель – базовий рецепт італійського соусу

Інгредієнти:

  • 750 мл молока
    50 г вершкового масла
    2 столові ложки пшеничного борошна
    2 столові ложки рослинної олії
    Мускатний горіх і сіль за смаком

Спосіб приготування:

Сковороду з високими стінками поставте на невеликий вогонь, покладіть вершкове масло і влийте рослинну олію. Коли суміш стане рідкою, додайте борошно. Постійно помішуйте, поки маса не стане однорідною і не почне набувати легкого золотистого відтінку.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: роз'яснення адвоката

Греція остаточно відмовила у передачі систем Patriot Україні: названо причину

Бешамель своїми руками: класичний рецепт знаменитого італійського соусуВ окремій каструльці доведіть до кипіння молоко, додайте мускатний горіх на кінчику ножа. Перемішайте і тонкою цівкою влийте в масляно-борошняну суміш, не припиняючи помішувати.

Посоліть соус за смаком і варіть на дуже повільному вогні, помішуючи, протягом 10 - 12 хвилин. На цьому етапі можна регулювати густоту соусу, додаючи молоко, або довше варити, щоб випарувалася зайва волога, тоді маса стане густішою.

Зачекайте поки соус Бешамель охолоне, і можна відразу подавати до столу. Зберігайте продукт у холодильнику. Якщо його вийшло занадто багато, перелийте в підходящу ємність і заморозьте. Розморожуйте соус на водяній бані.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту!

До речі, домашній майонез виходить дуже смачним і корисним для здоров'я. Рецепт популярного соусу відрізняється невеликим набором компонентів, а його приготування займе буквально кілька хвилин.