На кожному різдвяному святковому столі можна зустріти голубці. Найважливіше, що вони готуються без м'яса. А що тоді додати всередину, щоб зберегти оригінальний смак? Правильно, гриби.
Голубці без м'яса - рецепт
Інгредієнти:
на голубці:
- 1 середній качан капусти
- 200 г довгозернистого рису
- 600 г печериць
- 1 морква
- 2 цибулини
- 50 мл рослинної олії
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
на соус:
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
- 1 банка помідорів у власному соку
- цибулина
- 1 зубчик часнику
- 2 ст. л. цукру
- 1 ч. л. солі
- 3 ст. л. рослинної олії
Спосіб приготування:
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- З капусти видаляємо качан і опускаємо качан у окріп. Якщо капуста стара і у неї грубе листя, тоді в окріп потрібно додати трохи оцту. Коли капуста трохи охолоне, знімаємо з неї листя.
- Рис промиваємо до чистоти води, заливаємо холодною водою та готуємо одну хвилину після закипання. Рідину зливаємо.
- Цибулю та гриби дрібно нарізаємо, моркву натираємо на тертці.
- На сковороді розігріваємо масло і обсмажуємо цибулю з морквою до м'якості, додаємо гриби, солимо, перчимо і тушкуємо, поки не випарується вся рідина.
- Зверху викладаємо рис і даємо йому деякий час насититися ароматом.
- Для соусу подрібнюємо помідори у власному соку, дрібно нарізаємо цибулю, часник пропускаємо через прес.
- У сотейнику нагріваємо олію, додаємо цибулю і обсмажуємо до прозорості. Додаємо помідори, часник, солимо і перчимо - готуємо хвилин 20, доки не загусне, весь час помішуючи.
- З листя капусти та начинки формуємо голубці та викладаємо у форму для запікання. Заливаємо соусом. Накриваємо кришкою чи фольгою.
- Готуємо 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Після цього знімаємо кришку або фольгу і готуємо ще 15-20 хвилин до появи апетитної скоринки.
- Дістати з духовки та дати постояти п'ять хвилин. Подавати зі сметаною та свіжою зеленню.
Готово. Смачного.
Що ще можна подати на святковий стіл? - брускети по-українськи. Шеф-кухарі поділилися рецептом смачних бутербродів із буряком та оселедцем.