Голубці без м'яса: рецепт ідеальної страви з грибами на Різдво

Автор: Анастасия Березовская

На кожному різдвяному святковому столі можна зустріти голубці. Найважливіше, що вони готуються без м'яса. А що тоді додати всередину, щоб зберегти оригінальний смак? Правильно, гриби.

Голубці без м'яса: рецепт ідеальної страви з грибами на Різдво - today.ua

Голубці без м'яса - рецепт

Інгредієнти:

на голубці:

  • 1 середній качан капусти
  • 200 г довгозернистого рису
  • 600 г печериць
  • 1 морква
  • 2 цибулини
  • 50 мл рослинної олії
  • сіль за смаком
  • чорний перець за смаком

на соус:

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

  • 1 банка помідорів у власному соку
  • цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 2 ст. л. цукру
  • 1 ч. л. солі
  • 3 ст. л. рослинної олії

Голубці без м'яса: рецепт ідеальної страви з грибами на Різдво

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
  1. З капусти видаляємо качан і опускаємо качан у окріп. Якщо капуста стара і у неї грубе листя, тоді в окріп потрібно додати трохи оцту. Коли капуста трохи охолоне, знімаємо з неї листя.
  2. Рис промиваємо до чистоти води, заливаємо холодною водою та готуємо одну хвилину після закипання. Рідину зливаємо.
  3. Цибулю та гриби дрібно нарізаємо, моркву натираємо на тертці.
  4. На сковороді розігріваємо масло і обсмажуємо цибулю з морквою до м'якості, додаємо гриби, солимо, перчимо і тушкуємо, поки не випарується вся рідина.
  5. Зверху викладаємо рис і даємо йому деякий час насититися ароматом.
  6. Для соусу подрібнюємо помідори у власному соку, дрібно нарізаємо цибулю, часник пропускаємо через прес.
  7. У сотейнику нагріваємо олію, додаємо цибулю і обсмажуємо до прозорості. Додаємо помідори, часник, солимо і перчимо - готуємо хвилин 20, доки не загусне, весь час помішуючи.
  8. З листя капусти та начинки формуємо голубці та викладаємо у форму для запікання. Заливаємо соусом. Накриваємо кришкою чи фольгою.
  9. Готуємо 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Після цього знімаємо кришку або фольгу і готуємо ще 15-20 хвилин до появи апетитної скоринки.
  10. Дістати з духовки та дати постояти п'ять хвилин. Подавати зі сметаною та свіжою зеленню.

Готово. Смачного.

Що ще можна подати на святковий стіл? - брускети по-українськи. Шеф-кухарі поділилися рецептом смачних бутербродів із буряком та оселедцем.

Головне