13:21
14 червня
2022

Гаспачо з полуницею: рецепт смачного холодного супу від Володимира Ярославського

Гаспачо з полуницею: рецепт смачного холодного супу від Володимира Ярославського - today.ua"
title="Гаспачо з полуницею: рецепт смачного холодного супу від Володимира Ярославського
4026
Леся Ловіцька
Випусковий редактор today.ua

Влітку складно змусити себе з'їсти тарілку гарячого супу. Та й не треба! У спекотний сезон полуниці можна приготувати гаспачо - холодну страву з пікантним смаком. Відомий український ресторатор Володимир Ярославський поділився оригінальним рецептом. Кулінар наголосив, що всі інгредієнти мають бути прохолодними. Гаспачо з полуницею після приготування слід залишити у холодному місці – відправте його в холодильник. Ярославський при цьому не використовує лід, щоб суп був густим, а не надто рідким. Вам знадобляться:
  • 100 г очищених огірків;
  • 250 г помідорів без шкірки;
  • 220 г полуниці;
  • 70 г болгарського перцю;
  • 25 мл оливкової олії;
  • 5 г часнику;
  • 50 г мякушу білого хліба;
  • сіль за смаком.
Для початку потрібно почистити томати, огірки та перець. Помідори залийте окропом і залиште на півхвилинки. Тоді шкірка буде легко зніматися. Наріжте овочі крупно. Тепер треба почистити полуницю, додати до неї сіль, часник, м'якуш і оливкову олію. Добре збийте всі інгредієнти блендером. Готово!
"Можна використовувати запечений часник або конфі - томлений у рослинному маслі протягом 1,5 години при температурі 90-95℃. До гаспачо люблю ще додавати копчену паприку для пікантної нотки і винний або яблучний оцет (приблизно 12 г на цю порцію)", – зазначив кухар.
Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Volodymyr Yaroslavskyi (@yaroslavskyi_vova)

При подачі полийте гаспачо оливковою олією. Оптимально додати хрусткий жорсткий і гарнір: нарізані кубиками огірок та полуницю, политі олією. Як варіант - можна додати трохи кокосового цукру. Це посилить контраст між солоним та солодким. Гаспачо з полуницею прикрасьте мікрогрином або базиліком. Він напрочуд смачний зі шматочком свіжоспеченого хліба. Нагадаємо, як приготувати справжнє українське забарвлення: секрет дивовижного смаку – в оригінальній заправці.
Більше про: клубника