Today.ua

Ожина – неоціненна користь для здоров'я: Топ-6 причин введення ягоди в раціон

Ягоди ожини великі і соковиті, залежно від сорту вони бувають солодкими або терпко-кислими. У будь-якому випадку, ожину обов'язково слід вживати в їжу в період усього сезону і заготовлювати на зиму.

1. Жменя ожини покриє половину норми вітаміну С, необхідного нашому організму для нормальної роботи серцево-судинної системи, імунітету, здоров'я зубів і кісток, а також для красивої шкіри і волосся. Вітамін С сприяє виробленню колагену в кістках, сполучної тканини та кровоносних судинах. Завдяки ожині ви зможете зміцнити захисні сили організму, захистивши свій організм від небезпечних мікробів, у тому числі і коронавіруса.

2. Ягоди містять клітковину, яка важлива не тільки для нормального функціонування шлунково-кишкового тракту, але й для інших органів і систем організму, наприклад, для серця і судин.

3. Ожина в меню допоможе нормалізувати роботу кишечника, знизити рівень холестерину і контролювати рівень цукру в крові, активізувати обмін речовин. До речі, останній пункт, який говорить про те, що завдяки ожині можна позбутися від зайвих кілограмів.

4. Вітамін К, який у великій кількості міститься в ожині, покращує згортання крові, зміцнює кістки, нормалізує менструальний цикл у жінок.

5. Марганець, яким багаті кисло-солодкі ягоди, зміцнює імунітет і підсилює обмін речовин, є відмінною профілактикою остеопорозу і цукрового діабету, зменшує частоту епілептичних припадків.

6. Ожина містить антиоксиданти, які сприяють поліпшенню роботи мозку, запобігають втраті пам'яті у літніх людей.

Дізнайтеся також про те, як запобігти підвищенню артеріального тиску. Поради для гіпертоніків дав лікар і телеведучий Євген Комаровський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ