Драники по-німецьки: рецепт оладок з хрусткою скоринкою та нетрадиційним інгредієнтом

Автор: Леся Ловіцька

У кожній європейській країні є свій рецепт драників – картопляних оладок з хрумкою золотистою скоринкою. Драніки по-німецьки готуються за традиційним рецептом, але до них додають нетрадиційний інгредієнт, який змінює смак страви.

Драники по-німецьки: рецепт оладок з хрусткою скоринкою та нетрадиційним інгредієнтом - today.ua

Драники по-німецьки називаються картоффельпуффер. Вони схожі на звичайні українські, але у складі є несподівані компоненти. Відмінність полягає й у тому, що такі вироби їдять не зі сметаною чи кетчупом, а із солодкими джемами та фруктовими пюре. Підійде також будь-яке варення – сливове, грушеве, яблучне чи вишневе.

Інгредієнти:

  • 350 г картоплі;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. манки;
  • сіль та перець за смаком;
  • дрібка базиліка та мускатного горіха;
  • рафінована олія для смаження.

Драники по-німецьки готуються так: потрібно перетерти картоплю на середній або дрібній тертці, а потім віджати зайвий сік. Краще використовувати марлю - помістити туди картопляну масу і залишити на деякий час, щоб зайва рідина стекла.

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Злийте рідину, залишивши в мисці крохмаль. Додайте в ємність яйце, манку, терту цибулю, перець та спеції. Добре перемішайте і посоліть безпосередньо перед смаженням, щоб тісто не потемніло.

Драники по-німецьки: рецепт оладок з хрусткою скоринкою та нетрадиційним інгредієнтом

Налийте достатньо рафінованої олії (оливкової або соняшникової) у сковороду, викладайте ложкою картопляну масу та обсмажуйте драники з двох боків до рум'яної скоринки. Готові вироби потрібно викласти на тарілку, застелену паперовим рушником.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Подавайте драники по-німецьки з солодким джемом або варенням та скибочкою чорного хліба. Смачного!

Нагадаємо, як приготувати деруни по-закарпатськи, з соковитою начинкою.

Головне