Today.ua

Домашній хліб в духовці: простий рецепт на кожен день

Що може бути краще, ніж свіжоспечений домашній хліб до обіду? Рецепт простий і швидкий, впорається навіть дитина.

Домашній хліб в духовці: покроковий рецепт

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

У миску насипте дріжджі, сіль і цукор. Перемішайте. Залийте теплою водою, додайте рослинну олію.

Бажано просіяти борошно кілька разів, щоб максимально наситити його киснем. Тоді домашній хліб виходить пишним і дуже смачним.

Підсипаючи просіяне борошно, замісіть тісто. Скачайте всю масу в кулю і покладіть в чисту миску. Обтягніть ємність з тістом харчовою плівкою і накрийте рушником.

Поставте миску з тістом в тепле місце на півгодини. За цей час маса збільшиться в об'ємі вдвічі. Якщо цього не сталося, то почекайте ще трохи.

Відповідну форму змастіть рослинною олією. Тісто трохи підмісіть і покладіть у форму для випічки. Дайте постояти в теплому місці 15 хвилин і відправте в розігріту до 160 градусів духовку.

Випікайте домашній хліб протягом 30 – 40 хвилин до рум'яної скоринки.

Готовий хліб вийміть з форми, накрийте рушником і дочекайтеся повного остигання. А також не забудьте поділитися рецептом з друзями, коли вони скуштують вашого хліба.

Приємного апетиту!

Спробуйте також спекти гречаний хліб з хрусткою скоринкою. Рецепт простий, а випічка виходить абсолютно у всіх господинь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ