Якщо в холодильнику завалялися пара плавлених сирків, то зробіть з них домашнє печиво. Рецепт випічки дуже простий, але, повірте, ніжнішого і смачнішого печива ви ще не куштували.
Домашнє печиво з плавлених сирків
Інгредієнти:
- 2 плавлених сирка
180 – 200 г борошна
100 г вершкового масла
1 куряче яйце
60 г волоських горіхів
3 ст. л. цукру
1 ч. л. розпушувача
1 щіпка солі
1 пакетик ванільного цукру
Спосіб приготування:
Сирки покладіть на 20 хвилин в морозильну камеру. Охолоджені сирки звільніть від упаковки і натріть на крупній тертці.
Складіть терті сирки в миску, всипте 1 ст. л. цукру, сіль, пакетик ванільного цукру, додайте яйце і розм'якшене вершкове масло.
Перемішуйте продукти, поступово підсипаючи просіяне борошно, змішане з розпушувачем.
У вас повинно вийти м'яке однорідне тісто. Скачайте його в кулю, загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на півгодини.
Горіхи подрібніть і змішайте з цукром.
За допомогою качалки розкачайте половину тіста в тоненький пласт. Товщина його не повинна перевищувати кілька міліметрів.
Посипте корж горіхово-цукровою сумішшю, скрутіть в рулет і ще раз обваляйте в горіхах з цукром.
Поріжте рулет ножем на шматочки, товщиною 1.5 сантиметри.
З решти тіста зробіть такий же рулет і поріжте його на шматочки.
Отримані кружки викладіть на застелене пергаментом деко. Час запікання в духовці 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!
Якщо хочеться чогось більш святкового, то приготуйте торт «Рафаелло» без випічки нашвидкуруч.