Деруни по-італійськи будуть більш ситними та цікавими на смак, ніж ті, які готуються за класичним українським рецептом. Картопля ідеально поєднується з будь-якими видами сиру та базиліком.
Існує багато рецептів дерунів. Їх можна урізноманітнити різними інгредієнтами, серед яких бекон, шинка, морква, кабачки, горошок, оливки та гриби. Однак деруни по-італійськи готуються с сиром. Щоб приготувати такі, вам знадобляться:
- 1 кг картоплі;
- 2 яйця;
- цибулина;
- 50 г борошна;
- 50 г крохмалю;
- 100 г сиру (пармезану);
- 3 з. часнику;
- сіль, перець та спеції для картоплі – за смаком;
- рослинна олія для смаження – краще використовувати оливкову;
- зелень (свіжий або сушений базилік).
Спочатку потрібно добре промити та очистити картоплю і цибулю. Натріть їх на дрібній тертці - оптимально використовувати кухонний комбайн або м'ясорубку із спеціальною насадкою. Додайте яйця і добре перемішайте.
Залиште масу на кілька хвилин, а потім злийте зайву рідину. Додайте просіяне борошно. Можна обмежитися нею, але краще використовувати і крохмаль - так вироби отримають рум'яну скоринку і стануть ніжнішими.
Натріть сир на крупній тертці і відправте його у тісто. Посоліть, поперчіть та додайте улюблені спеції й пармезан.
Деруни по-італійськи потрібно смажити до золотистого кольору на сковороді з товстим дном та антипригарним покриттям. Достатньо 3-4 хвилин з кожного боку. Страву краще подавати зі сметаною та зеленню.
Нагадаємо, як приготувати деруни по-китайськи - в тісто потрібно додати один незвичайний інгредієнт.