Гречка в Україні користується величезним попитом. Проте вона опинилася в умовах дефіциту. Країна не може покрити своїх потреб, а імпортний продукт коштує досить дорого. Дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, чим краще замінити популярну крупу.
Гречка - це дуже корисний продукт, справжнє джерело вітамінів і мікроелементів. Проте ціни на крупу дуже кусаються. У деяких місцях вона вже оновила рекорд і коштує більше 100 гривень за кілограм. Скиталінська пояснила, як замінити гречку в умовах тривалого дефіциту. Вона запропонувала просте вирішення проблеми.
"Якщо є можливість придбати гречку – беріть, хоч би скільки вона коштувала, і робіть з неї основу каші, додаючи інші крупи. Тобто робіть мікси. Змішувати можна все: рис, булгур, вівсянку, сочевицю, нут, пшоно", - зазначила Оксана в ефірі програми "Ранок з Україною".
Експерт із харчування уточнила, що гречку можна замінити вівсянкою. Скиталінська назвала цю кашу максимально наближеною до гречки. Вона поставила на друге місце за корисністю пшоно, яке багате на поживні елементи.
![Дефіцит гречки в Україні: чим краще замінити популярну крупу Дефіцит гречки в Україні: чим краще замінити популярну крупу - today.ua]()
Дієтолог підкреслила, що варена в мундирах або запечена картопля - чудова заміна "зниклої" крупи. Вона порекомендувала урізноманітнити раціон морквою, буряком, яйцями та зеленню.
Нагадаємо,
коли, на думку фахівців, гречка знову з'явиться у магазинах.