Сучасні антипригарні сковорідки існували не завжди, проте це не заважало господаркам готувати без проблем і млинці, і оладки, і яєчню, і сирники. А все тому, що у наших мам, бабусь та прабабусь є власний лайфхак, як зі звичайної сковороди зробити таку, щоб до неї не чіплялася їжа під час готування. Це дуже простий спосіб, який не лише заощадить гроші, а й дозволить радувати домочадців різними смачними стравами.
Як зі звичайної сковороди зробити антипригарну?
Досвідчені шеф-кухарі відзначають, що навіть звичайнісіньку сковороду можна перетворити на антипригарну. Для цього потрібно зробити кілька кроків.
Якщо ви купили в магазині звичайну сковороду, перше, що потрібно зробити - це вимити її з невеликою кількістю миючого засобу. Те саме потрібно зробити зі сковородою, яка була у вас вдома – слід ретельно видалити залишки їжі, обтерти нагар на дні сковороди та якісно її вимити.
Дайте сковороді висохнути самостійно, протріть звичайним або паперовим рушником.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Ставимо сковороду на плиту і вмикаємо вогонь. Повністю розігріваємо та знімаємо з вогню. Беремо шматочок сала, наколюємо його на вилку і натираємо сковороду та борти доти, доки сковорода не охолоне.
Після цього сковороду потрібно залишити з жиром щонайменше на шість годин, а ще краще на всю ніч. Вранці потрібно буде просто сполоснути її і трохи протерти губкою з миючим засобом.
Шеф-кухарі стверджують, що такий спосіб зробить зі звичайної сковороди антипригарну.
Нагадаємо, досвідчені шеф-кухарі розповіли, як приготувати пишні оладки на кефірі. Вони розкрили три основні хитрощі ідеальної страви на сніданок.