Страви в піст мають бути ситними і поживними, інакше неможливо позбавитися від постійного відчуття голоду. Картопляні зрази з грибами – відмінний варіант обіду в дні Великого посту 2020.
Картопляні зрази з грибами: рецепт
Інгредієнти:
- 6 картоплин
300 г грибів
2 цибулини
1 ст. л. пшеничного борошна
Рослинна олія
2 зубчики часнику
2-3 гілочки свіжої зелені
Сіль, лавровий лист і перець
Картоплю очистіть від шкірки, наріжте великими шматками. Складіть у каструлю, залийте водою, додайте часник, лавровий лист, перець горошком. Посоліть за смаком і варіть до готовності.
Поки вариться картопля, можна зайнятися начинкою. Свіжі гриби, підійдуть абсолютно будь-які, наріжте тонкою соломкою.
Обсмажте гриби на сухій сковороді до повного випаровування рідини. Потім влийте пару ложок рослинної олії, додайте подрібнену цибулю і зелень. Продовжуйте обсмажувати до золотистого кольору. Посоліть і поперчіть за смаком.
Із готової картоплі злийте воду, приберіть спеції, додайте борошно і влийте 2-3 ложки рослинної олії. Добре розімніть масу і перемішайте до однорідності.
З картопляного тіста сформуйте невеликі коржики, в центр кожного покладіть ложку грибної начинки і защипайте края, як пиріжок. Обваляйте в борошні з усіх сторін.
Коли всі зрази будуть підготовлені, обсмажте їх на розігрітій сковороді в невеликій кількості рослинного масла до золотистої скоринки.
Подавайте до столу з овочевими салатами і свіжою зеленню.
Смачного!
Приготуйте також у Великий піст тушковану капусту з чорносливом. Це дуже смачне і ароматне пісне блюдо.