Що не можна робити з м'ясом, щоб шашлик вийшов соковитим та ніжним

Автор: Анастасия Березовская

Час шашликів у самому розпалі, а це означає, що зовсім скоро на кожному кроці буде пахнути димом та апетитним м'ясом. І якщо ви хочете поласувати смачною, соковитою та ніжною стравою, треба знати про поширені помилки при приготуванні.

Що не можна робити з м'ясом, щоб шашлик вийшов соковитим та ніжним - today.ua

Що не можна робити з м'ясом для шашлику?

Що не можна робити з м'ясом, щоб шашлик вийшов соковитим та ніжним

Досвідчені мангальщики розповідають, що є кілька поширених помилок, які призводять до того, що м'ясо виходить жорстким, сухим і ледь пережовується. Це може бути пов'язано з тим, що:

  • на шашлик взяли заморожене м'ясо. Вибирати потрібно тільки свіже м'ясо, яке не було в заморожуванні, і бажано від молодої тварини.
  • використовувався маринад повторно. Маринад потрібно готувати щоразу новий, якщо береться додаткова порція м'яса.
  • м'ясо на шашлик нарізали великими шматками. Шматочки повинні бути не маленькими, щоб не згоріти, але й не більшими, щоби повністю просмажитись.
  • м'ясо замаринували в чистому оцті. Оцет вбиває запах м'яса, не впливає на розм'якшення прожилок, а навпаки вбиває весь смак.
  • поклали багато солі. Сіль робить м'ясо сухим. Солити потрібно дуже обережно, а ще краще взагалі не солити, а при потребі подавати до шашлику соуси.
  • не використовували олію.
  • маринад був неправильний. Класична формула маринаду — 1–2 основних компоненти, вода та спеції.
  • м'ясо маринували занадто довго або, навпаки, дістали раніше часу.

Що не можна робити з м'ясом, щоб шашлик вийшов соковитим та ніжним

Популярні зараз

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Шашлик після приготування не рекомендується їсти одразу. Краще укласти його в миску, вистелену лавашем, накрити лавашем зверху і дати постояти 10 хвилин, накривши кришкою, щоб м'ясо не охололо.

Нагадаємо, ми розповідали, чому шашлик виходить сухим. Названий інгредієнт, що псує смак м'яса.

Головне