НВЧ-піч дозволяє приготувати смачні та корисні страви за лічені хвилини, а іноді навіть секунди. Спробуйте приготувати в мікрохвильовій печі три чудових страви, які точно стануть вашими улюбленими.
Паелья з м'ясом курки
- 400 мл бульйону
- 200 г курячого м'яса
- 200 г рису
- 50 г крабового м'яса
- 1 болгарський перець
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 цибуля порей
- 1,5 чайних ложки солі
- 100 г маслин
- Масло вершкове
- Спеції за смаком
Рис промити, залити водою на 1 годину. Потім ще раз промити, змішати зі спеціями. Викласти на дно широкої скляної каструлі.
Залити бульйоном, розкласти смужки болгарського перцю, кружальця цибулі, подрібнений порей. Посолити і посипати пропущеним через прес часником.
Куряче м'ясо нарізати невеликими кубиками, посолити і приправити за смаком. Розкласти поверх овочів. Додати оливки, шматочки крабового м'яса і полити розтопленим вершковим маслом.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Накрити каструлю кришкою, готувати в мікрохвильовій печі близько 15 хвилин при повній потужності. Потім зняти кришку і продовжити готування на 5 хвилин.
Цвітна капуста запечена
- 1 кг цвітної капусти
- 1 цибулина
- 100 г тертого сиру
- 125 мл білого вина
- 100 г окосту
- 125 г олії
- 1 ч. л. мелених пряних трав
- 1 ст. л. панірувальних сухарів
- 1 ч. л. з верхом борошна
- 1 ч. л. з верхом меленої паприки
- мускатний горіх і перець за смаком
Цвітну капусту розділити на суцвіття, скласти в глибоку миску. Посипати дрібно нарізаною цибулею, прянощами, залити вином і перемішати. Перекласти суміш у форму для мікрохвильової печі і накрити кришкою. Запікати протягом 20 хв.
З борошна, масла і 125 мл бульйону, виділився з капусти, зробити білий соус, просто змішавши інгредієнти. Сир натерти на тертці, змішати з панірувальними сухарями, прянощами, нарізаним окостом. Посипати капусту і залити соусом.
Запікати без кришки 3 хвилини в мікрохвильовій печі, поки сир не розплавиться. Розкласти готову капусту по тарілках і посипати рубаною зеленню.
Банани по-ямайськи
- 4 банана
- 125 г вершкового масла
- 100 г коричневого цукру
- 50 мл ямайського рому
- 50 мл лимонного соку
- 0,25 ч. л. тертого мускатного горіха
Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці. Всипати цукор і мускатний горіх. Знову поставити в СВЧ-піч на 1 хвилину, потім перемішати і знову поставити в піч на 1 хвилину. Повторювати процедуру 3 рази.
Влити лимонний сік. Готувати в мікрохвильовці до загустіння протягом 3 – 4 хвилин. Перемішувати кожну хвилину.
В солодку масу опустити скибочки бананів, щоб вони повністю потопали в соусі. Поставити в піч на 6-7 хвилин при середній потужності.
Ром підігріти в мікрохвильовій печі при повній потужності протягом 1 хвилини. Вилити його на банани і підпалити. Відразу ж подати до столу.
Приємного апетиту!
Спробуйте також приготувати в мікрохвильовій печі піцу в чашці. Тісто разом з начинкою замішується прямо в ємності, в якій буде випікатися блюдо. Пара хвилин і смачний сніданок, обід або вечеря готова.