Звичайнісінька ріпчаста цибуля – найцінніше джерело життєво важливих речовин, які зміцнюють здоров'я і імунітет. Що ж станеться з організмом, якщо їсти цибулю кожен день?
Цибуля зцілить від цілого ряду захворювань
1. Ріпчаста цибуля містить ефірні олії і фітонциди. Якщо їсти цибулю кожен день, то незабаром зміцниться імунітет, а організм буде захищений від зараження грибковими, бактеріальними та вірусними інфекціями.
2. Цибуля має протизапальний ефект, очищає організм від токсинів і шлаків.
3. Регулярне вживання цибулі в їжу активізує роботу шлунково-кишкового тракту, покращує стан мікрофлори кишківника, позбавляє від зайвої ваги.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
4. Захищає від розвитку онкології.
5. Покращує роботу серцево-судинної системи, очищає судини від холестеринових відкладень, розщеплює жири.
6. Активізується кровообіг в органах і тканинах, покращується розумова діяльність і пам'ять.
7. Цибуля в меню дозволяє мінімізувати наслідки стресу, захищає від депресії і розладів нервової системи.
8. При вживанні страв з цибулею нормалізується гормональний фон в організмі.
9. Цибуля корисна для вагітних жінок, матерів в період лактації, а також людям, організм яких ослаблений важким захворюванням.
10. Ріпчаста цибуля важлива у раціоні чоловіків, вона підтримує чоловічу статеву функцію.
Протипоказання до вживання цибулі
Ефірні олії, що містяться в цибулі, небезпечні для людей із захворюваннями шлунка, оскільки овоч може подразнювати слизову оболонку травного органу.
Сира цибуля здатна спровокувати астматичний напад, тому людям з цим захворюванням заборонено їсти овоч у свіжому вигляді.
З обережністю і тільки після консультації з лікарем цибулю повинні вживати в їжу гіпертоніки, пацієнти, які страждають тяжкими захворюваннями печінки, серця, а також ті, у кого порушений обмін речовин.
Скільки можна їсти цибулі
Для отримання максимальної користі, цибулю бажано їсти в свіжому вигляді, але не більше 100 г на добу.
Цибуля, яка була термічно оброблена, втрачає частину ефірних олій і вітамінів, проте в ній зберігаються корисні мікроелементи. Якщо у вас є протипоказання до вживання сирого овоча, то ви можете сміливо додавати його в супи, рагу та інші страви.
Нагадаємо, раніше ми вам розповідали, що станеться з організмом, якщо їсти капусту кожен день. Цей звичний овоч – джерело корисних вітамінів і мікроелементів. Однак до додавання його в свій раціон теж слід ставитися серйозно.