Чотири продукти, якими можна замінити олію для приготування їжі на сковороді

Автор: Анастасия Березовская

Смаження на олії досить шкідливе для нашого здоров'я. Багато господарок хочуть від нього відмовитися, але не знають, на що замінити. Досвідчені кулінари поділилися своїми лайфхаками, розповівши, чим можна замінити олію для приготування на сковороді.

Чотири продукти, якими можна замінити олію для приготування їжі на сковороді - today.ua

Чим замінити олію для смаження на сковороді?

Звичайно ж, перше, що спадає на думку замість рослинної олії, це вершкове масло. І це правильна думка. Цей продукт багатий на вітаміни А, Е та К2, а також лінолеву та бутиратову кислоту, які зміцнюють імунітет та покращують обмін речовин. Страва, приготовлена на вершковому маслі, отримує приємний вершковий смак. Єдиний мінус – на дуже високій температурі масло почне підгоряти. Оптимально готувати на середній температурі, на що піде трохи більше часу, ніж зазвичай.

Чотири продукти, якими можна замінити олію для приготування їжі на сковороді Кокосове масло - ще одна прекрасна альтернатива рослинному. У нього висока точка димлення, та й страві вона надає особливого смаку.

Чотири продукти, якими можна замінити олію для приготування їжі на сковороді Замість олії для приготування продуктів на сковороді можна використовувати томатну пасту або соєвий соус. Це натуральні продукти, які не тільки зроблять страву кориснішою, а й нададуть їй цікавого смаку. Але не забувайте, що соєвий соус по собі досить солоний, а тому з додаванням інших приправ потрібно бути обережнішими. Також зверніть увагу на етикетку томатної пасти, чи є у її складі сіль, щоб не пересолити страву.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Чотири продукти, якими можна замінити олію для приготування їжі на сковороді Замість рослинної олії на сковороду можна налити трохи води. Так, у такому разі це буде більше схоже на тушкування, ніж на смаження. Але це навіть краще. Адже тоді страва вийде кориснішою та м'якішою. Коли вода на сковороді закипить, додайте продукти. У ході приготування воду потрібно буде постійно підливати.

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, що потрібно зробити, щоб риба не прилипала під час смаження. Рецепт ідеальної страви із секретним інгредієнтом.

Головне