Насправді часник – один з найкорисніших на нашому столі продуктів. Він допомагає поліпшити смак багатьох страв, сприяє зміцненню імунітету, покращує роботу серцево-судинної системи та органів ШКТ. Проте для деяких людей часник – справжня отрута!
Дієтологи рекомендують дуже серйозно ставитися до наявності часнику в щоденному меню. Насамперед, не варто зловживати цим суперфудом, оскільки кількість не покращує якість. Ваш імунітет буде укріплений, якщо ви з'їсте 1 зубчик часнику, якщо ж їсти його цілими головками, то ефект буде протилежним очікуваному.
В умовах пандемії коронавіруса багато людей почали налягати на часник, в надії, що це допоможе їм захиститися від небезпечної інфекції. У зв'язку з цим лікарі забили на сполох. При частому вживанні часнику нерідко загострюються хронічні захворювання, тому людям, які страждають тими чи іншими серйозними недугами, слід обговорити з фахівцем доцільність вживання часнику в їжу.
Якщо ж ви в цілому здорові, то пам'ятайте, що часник – це всього лише приправа, яка додається в основні страви невеликими дозами. У цьому випадку ви отримаєте максимальну користь від часнику. Зокрема, овоч має бактерицидну дію, що дозволяє убезпечити себе і близьких від інфекційних захворювань.
Нагадаємо, раніше медики розповіли, які продукти харчування допомагають зміцнити імунітет і захиститися від усіх видів респіраторних інфекцій.