Багато фахівців у галузі харчування вважають, що дріжджі некорисні для здоров'я. Проте випічка з ними виходить повітряною, тому здається, що їх складно замінити. Якщо пакетика дріжджів не опинилося під рукою або принципово їх не вживаєте, можна використовувати три інших інгредієнти для тіста.
Замінники дріжджів є практично на кожній кухні. З ними вироби будуть не менш пишними та смачними.
Сода
Цю речовину по праву вважатимуться універсальним. Його використовують і для приготування їжі, і догляду за шкірою, і в кулінарії. Однак потрібно пам'ятати про те, що якщо переборщити з содою, випічка гірчить і набуде специфічного неприємного присмаку. Її потрібно використовувати мінімально – не більше однієї чайної ложки та гасити оцтом або лимонним соком. Цей момент можна опустити, якщо в тесті є кислі компоненти (сироватка, кефір, ряжанка).
Розпушувач
Дріжджі чудово замінюються пекарським порошком, який має аналогічний принцип дії. З ним тісто також добре збільшиться в розмірах при випіканні. Перевага розпушувача перед содою в тому, що його непотрібно гасити – у його складі вже є лимонна кислота.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Закваска
Терплячі господині можуть використовувати закваску, що готується протягом п'яти днів. Змішайте житнє борошно з теплою водою та перемішайте. Щодня потрібно додавати трохи борошна і води та перемішувати. Після закінчення зазначеного періоду вийде чудова закваска для випікання хлібобулочних виробів.
Нагадаємо, як приготувати піцу без дріжджів за рецептом відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка.