Чим зайнятися на карантині? Правильно, відточувати свої кулінарні здібності. Зловживати, звичайно, не варто, але замінити домашньою випічкою шкідливу покупну, просто необхідно. Приготуйте швидкі пиріжки з вишнями та яблуками, а потім влаштуйте затишне сімейне чаювання.
Швидкі пиріжки з вишнею та яблуками: рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
- 200 г сиру
2 яйця
250 г борошна
2 ст. л. цукру
1 ч. л. розпушувача
0,5 ч. л. солі
1 ст. л. рослинної олії
Вишнева Начинка:
- 200 г замороженої вишні
50 г цукру
2 ст. л. води
1 ч. л. крохмалю
Яблучна Начинка:
- 2 яблука
1 яйце
2 ст. л. цукру
Щіпка кориці
Спосіб приготування:
Вишню скласти в невелику каструльку, додати цукор і поставити на вогонь. Постійно помішуючи на мінімальному вогні ягоди розморозити.
Окремо змішати 1 ч. л. крохмалю і 2 ст. л. води. Повинна вийти рідина без грудочок. Влити суміш до розмороженої вишні і перемішати. Проварити ще пару хвилин до загустіння соку і зняти з вогню. Дати вишневій начинці повністю охолонути.
Для приготування яблучної начинки, необхідно вимити два яблука. Розрізати кожен фрукт навпіл, видалити серцевину. Потім нарізати яблука невеликими скибочками.
Тісто для швидких пиріжків готується за лічені хвилини. Для цього сир, яйця, цукор і сіль слід змішати до однорідності за допомогою міксера або виделки.
Окремо змішати борошно з розпушувачем, а потім просіяти через сито в сирно-яєчну суміш. Замісити тісто, в процесі замісу влити рослинну олію.
Має вийти м'яке, еластичне і злегка липке тісто.
Працювати з тістом треба, постійно посипаючи стіл, качалку і руки борошном. Відокремити половину тіста і розкачати великий корж, за допомогою чашки вирізати кружечки. У середину кожного кружка покласти по 2 ч. л. начинки.
Другу частину тіста теж розкачати і вирізати кружечки. На кожному зробити невеликі хрестоподібні надрізи в центрі. Отриманими заготовками накрити коржики з начинкою і ретельно защипнути виделкою края.
Скласти пиріжки з вишнею і з яблуками на змащене олією деко. Кожну заготовку обмазати розтопленим вершковим маслом. Випікати при температурі 180 градусів Цельсія протягом 15 хвилин.
Приємного чаювання!
Пропонуємо також до Великодня 2020 приготувати сирну паску з маком і лимонною цедрою. У вас вийде дуже смачне святкове блюдо.